Kunst kijken

Geplaatst door op dec 3, 2012 in Kunstnieuws | 0 reacties

Kunst kijken

Kunst kijken

Als beginnend kunstenaar, maar ook als ervaren artiest, kun je erg veel leren van het kijken naar anderen. Door te kijken naar portretten die door anderen gemaakt zijn kun je kijken welke details er allemaal in zo’ n portret verwerkt zitten. En welke materialen en technieken gebruiken zij? Een bezoek aan een museum kan dus snel voor nieuwe inspiratie zorgen. Wat zeker ook een aanrader is, om gezellig een dagje een open atelierroute te volgen. Op deze site vind je de openingstijden en de ateliers die eraan meedoen.

Vergeet niet je fototoestel mee te nemen, want het is vaak moeilijk te onthouden wat je allemaal gezien hebt. Als je een foto van een kunstwerk wilt maken is het handig eerst te vragen of dat toegestaan is. Mag het niet, dan zijn er vaak kunstkaarten te koop van de getoonde werken. Deze kun je goed gebruiken als inspiratie voor je eigen werken.

Cursus en workshop

Tegenwoordig zijn er zelfs workshops om te leren hoe je naar kunst kunt kijken. Voor meer informatie kun je hier kijken. Dit is best een aanrader om een keer mee te maken. Je leert achtergronden en andere zienswijzen. Met een groepje, bijvoorbeeld je schilderklas, kun je er een teamuitje van maken, waardoor je ook je collega’s een stuk beter leert kennen.

Zoals je op school leert hoe je een boek moet lezen, leer je hier hoe je een schilderij kunt lezen. Het is een actieve workshop waarbij je nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd. Je zult zelf actief aan de slag moeten. Creativiteit staat voorop. Je hebt het nodig om een kunstwerk te maken, maar zeker ook om het te “lezen”.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>